Ga naar de inhoud
Vernieuwing Molenbuurt II

Nieuwbouw

Na vernieuwing van het eerste deel van de Molenbuurt (Molenbuurt I), gaan we verder met het tweede deel van de wijk: Molenbuurt II. In Molenbuurt II liggen de Peperboomstraat, Bootsmanstraat, Visserstraat, Molstraat en de Valkstraat. De woningen die er nu staan worden vervangen door nieuwe gezinswoningen. Deze worden in een Tuindorpse stijl gebouwd. Ook komt er over een aantal jaar een appartementencomplex. Zie de afbeelding hieronder voor een sfeerbeeld van de eengezinswoningen!

 

Artistimpressie, sfeerbeeld van de nieuwe eengezinswoningen van Molenbuurt II

Informatiemarkt 14 mei 2024

Tijdens de informatiemarkt op 14 mei 2024 kon u langs verschillende kraampjes lopen om vragen te stellen en om van ons en medewerkers van aannemer Van der Gragt te horen welke nieuwe informatie er is. Op grote panelen legden wij u uit wat de plannen op dit moment zijn. Kon u hier niet bij zijn? Hieronder ziet u een overzicht van de gepresenteerde panelen:

De route van sloop en vervangende nieuwbouw is definitief. In de afbeelding hieronder ziet u de route en de planning zoals die nu zijn gemaakt. Kijk verder op deze presentatie.

Fasering en planning te slopen blokken Molenbuurt II

Koos u voor het woonbiljet en komt u terug in een nieuwe eengezinswoning in Molenbuurt II? Hier vindt u de mogelijkheden van het stofferen. Let goed op: de aankleding van de badkamer en de keuken geldt voor iedereen; het woonklaar-pakket geldt alleen voor bewoners die door WormerWonen laten stofferen.

Gaat u zelf stofferen? U kunt geen tapijt plaatsen in verband met het vloerverwarmingssysteem.

Het sociaal plan ontving u van ons tijdens onze laatste gesprekken bij u thuis. Hierin staan de afspraken voor bewoners en voor WormerWonen die vanaf de peildatum zijn gaan gelden. Een aantal belangrijke punten lieten wij zien op de informatiemarkt. U vindt die punten in deze presentatie Sociaal Plan. Hier staat ook meer over stadsvernieuwingsurgentie.

Fase 4: Planfase

De vernieuwing van de Molenbuurt II is gepland in vijf fasen. Op dit moment zitten we in fase 4, de planfase. In deze fase werd het definitieve stedenbouwkundig plan uitgewerkt. Hierin staan de voorlopige plannen voor de buurt. Ook werd het sociaal plan definitief gemaakt.

We lopen nu tegen het einde van fase 4 en steeds meer is duidelijk. De peildata zijn bekend: 1 april 2024 voor blok 1 t/m 4 en 1 mei 2024 voor de andere blokken (let op: in de nieuwsbrief van april 2024 stond dit verkeerd vermeld). Vanaf deze data gelden alle afspraken die voor bewoners zijn gemaakt. Zoals het verhuizen via stadsvernieuwingsurgentie. Ook is bekend dat aannemer Van der Gragt gaat de ontwikkeling van de buurt doen. We werken hard aan een uitvoeringsplan en maken ons klaar voor het begin van fase 5: de uitvoeringsfase.

Een overzicht van de verschillende fases vindt u hier.

Uw verhuisafspraak

Vanaf juni 2023 tot begin 2024 kwamen wij weer bij u langs om met u de plannen te bespreken. Tijdens dat gesprek:

  • … deelden wij het definitieve sociaal plan;
  • … lichtten we de route van de sloop en nieuwbouw toe;
  • … deden wij een voorstel voor een verhuisafspraak.

Op dit voorstel stond een verhuisinstrument dat voor u geschikt leek te zijn. U kon hier uitgebreid vragen over stellen, nog even nadenken welk verhuisinstrument u wilde kiezen, en uiteindelijk ondertekende u de afspraak waarmee u uw verhuisafspraak met ons bevestigde.

Met uw bevestiging vroegen wij de peildatum aan. Ook konden wij verder kijken naar de uitvoeringsplannen, bijvoorbeeld door de route beter te bepalen. Zo kunnen wij een planning maken van het nieuwe blok waar u in zal wonen. Wij bedanken u voor het meewerken tijdens deze gesprekken en daarna.

Meer weten?

Heeft u vragen? Of wilt u eens met ons in gesprek over de vernieuwing van Molenbuurt II? Mail naar molenbuurt@wormerwonen.nl of bel (075) 642 64 21. En kijk eens in de lijst met ‘veel gestelde vragen’. Wie weet staat uw vraag hiertussen.

 

Project documenten

Nieuwsbrieven

Details

Aantal woningen 145
Status Planfase