Ga naar de inhoud
Huur en geldzaken

U betaalt iedere maand huur. En hoe u dat doet, bepaalt u zelf. Lees hier meer over huur en geldzaken. Veel zaken regelt u gemakkelijk en snel in ons huurdersportaal Mijn WormerWonen.

Huurverhoging per 1 juli 2024

Per 1 juli 2024 worden de huurprijzen aangepast. De toegestane huursomaanpassing, zoals afgegeven door de overheid, was dit jaar maximaal 5,8%. Dit is het percentage dat de huren gemiddeld mogen stijgen, over het hele bezit van een corporatie. De huurprijs van een sociale huurwoning mag per 1 juli 2024 maximaal 5,8% stijgen. Voor vrijesectorwoningen en garages gelden andere percentages.

Dit jaar baseerde WormerWonen de huurverhoging op de kwaliteit en het energielabel van uw woning. Dat betekent dat een woning die (zeer) goed geïsoleerd is, een hoger huurverhogingspercentage krijgt dan woningen met een lager energielabel. Voor woningen waar een sloopbesluit voor is genomen, is geen huurverhoging berekend. WormerWonen stuurde u een brief over uw huurverhoging.

Huurkrant 2024

Elk jaar wordt de huur aangepast. En elk jaar gelden daar weer andere regels voor. In de Huurkrant 2024 leest u hoe het precies zit met de huuraanpassing. Ook leest of u recht heeft op huurverlaging en hoe u huurtoeslag aanvraagt. Bekijk de Huurkrant 2024 hier!