Huur en geldzaken

Huur betalen. Dat doet u elke maand. Maar u kiest zelf hoe u dat doet. Veel zaken kunt u gemakkelijk en snel zelf regelen via ons huurdersportaal Mijn WormerWonen.

Huurverhoging per 1 juli 2022

Per 1 juli 2022 zijn de huurprijzen aangepast. In lijn met de toegestane huursomaanpassing zoals afgegeven door de overheid, zijn de huren van onze sociale huurwoningen met 2,3% gestegen. Voor vrije sector woningen en garages geldt een huurverhoging van 3,3%. In vergelijking met andere corporatiewoningen in de Metropoolregio Amsterdam blijven de huurprijzen van WormerWonen het laagst. Maar liefst 82% van onze sociale huurwoningen zijn bereikbaar voor mensen met huurtoeslag  

Uit de huur worden aflossing en rente betaald evenals onderhoud, verbetering en verduurzaming van bestaande woningen. WormerWonen bouwt ook veel nieuwe energiezuinige en betaalbare woningen om te voorzien in de grote woningbehoefte in onze regio.  

Als sociale volkshuisvester streeft WormerWonen ernaar de totale woonlasten van onze (toekomstige) huurders te beperken door gerichte verduurzamingsmaatregelen waarvan de grootste voordelen ten gunste van onze bewoners komen. Zo leveren wij een bijdrage aan meer duurzame en betaalbare woningen in de Zaanstreek.