Ga naar de inhoud
Overlast

Stemmen, huisdieren, voetstappen, muziek, instrumenten, feestjes… Dit zijn normale geluiden die u in elke woning wel eens hoort. Maar deze geluiden zorgen soms ook voor overlast. Ook gedrag kan voor overlast zorgen. Wij vinden het belangrijk dat onze huurders met plezier bij ons wonen. Daarom vragen wij onze huurders om rekening met elkaar te houden. Dat betekent ook dat u verantwoordelijk bent voor het gedrag van uw huisgenoten en bezoekers.

Voorkom overlast!

Een paar tips om overlast te voorkomen:

  1. Ken uw buren. Buren houden namelijk meer rekening met elkaar als ze elkaar kennen. Ook is het makkelijker om overlast te bespreken met iemand die u kent.
  2. Maak afspraken met uw buren vóórdat de overlast er is. Wat doen jullie als de één last heeft van de ander?
  3. In de folder van BeterBuren, die verkrijgbaar is op ons kantoor staan nog meer tips hoe u kunt omgaan met overlast. Of kijk op www.beterburen.nl.

 

Belangrijk: overlast van drugs geeft u door aan ons én aan de politie

Heeft u last van een (mogelijke) hennepkwekerij of drugshandel? Bel dan met ons (075) 642 64 21 én met de politie 0900- 8844.

 

Acute en/of ernstige overlast

Wij adviseren u acute en/of ernstige vormen van overlast (onder andere escalaties, agressie, intimidatie, bedreiging) rechtstreeks te melden bij de politie via alarmnummer 112. Als er geen spoedeisende hulp vereist is dan kunt u bellen met 0900-8844.

 

Wanneer kunt u de overlast melden bij WormerWonen?

Lukt het u niet via BeterBuren de overlast op te lossen, dan kunt u dit bij ons melden via het online overlastformulier. Wij zullen beoordelen of uw klacht in behandeling wordt genomen en of wij kunnen helpen. Vul altijd uw naam in, anonieme overlastklachten nemen wij niet in behandeling.

Een klacht kunt u op 3 manieren aan ons doorgeven:

  • Vul het formulier klachten en geschillen in via de rode button bovenaan deze pagina.
  • Kom langs op ons kantoor.
  • Bel naar ons kantoor: (075) 642 64 21.

 

De overlast blijft. Wat nu?

Als de overlast aanhoudt, dan vragen wij u om een dagboek bij te houden over de overlast.  Dit hebben wij nodig voor dossiervorming. In het dagboek noteert u steeds waar u last van heeft. Noem ook de datum en de tijd. Met deze informatie spreken wij de veroorzaker aan op zijn of haar gedrag. Blijft de overlast hierna nog steeds? Dan kunnen wij naar de rechter stappen. Dit kan alleen als u en eventueel uw buren steeds het dagboek bijhouden. 

Buurtbemiddeling | BeterBuren

Het is belangrijk dat u altijd eerst zelf met uw buren praat over de overlast. Komen u en uw buren er niet samen uit? Dan kunt u terecht bij BeterBuren. BeterBuren helpt u en uw buren afspraken te maken en te zoeken naar een oplossing. Zij werken met vrijwilligers die zijn opgeleid als bemiddelaars bij conflicten.

Contactgegevens kantoor BeterBuren: Westzijde 412A, 1506 GM in Zaandam. Telefoonnummer: 085-9022810, keuze 2 of via e-mail: zaanstreek@beterburen.nl. Via www.beterburen.nl kunt u online een aanmelding doen.

 

Buurtbemiddeling