Ga naar de inhoud
Een woning om te ruilen

Wilt u graag van woning ruilen met iemand anders? Dat kan! Hiervoor moet u aan bepaalde voorwaarde voldoen. De persoon met wie u van woning wilt ruilen, moet ook aan voorwaarden voldoen. Op deze pagina leest u meer over deze voorwaarden, over hoe u woningruil aanvraagt en over waar u het woningruil-aanbod kunt vinden.

Door op de rode knop ‘Woningruil advertentie plaatsen’ te drukken, kunt u het formulier invullen waarmee u een advertentie voor woningruil op onze website plaatst. Deze komt te staan bij de knop ‘Woningruil aanbod’.

Door op de rode knop ‘Woningruil aanbod’ te klikken, komt u op de pagina waar meerdere advertenties van woningruil staan. Neem daar eens een kijkje, wie weet staat er een geschikte woningruil-kandidaat voor u tussen. Op de website www.ruilmijnwoning.nl kunt u ook op zoek naar een woningruil-kandidaat.

“Ik heb iemand gevonden die met mij van woning wil ruilen!”

Wanneer u een geschikte kandidaat heeft gevonden, dient u een verzoek in bij WormerWonen voor een woningruil. Dat kan via het aanvraagformulier woningruil. Daarin staat informatie over de voorwaarden waar u beiden aan moet voldoen. Het is belangrijk dat u het formulier goed invult.

We hebben de volgende documenten nodig voor uw aanvraag:

  1. Uittreksel basisregistratie personen voor woningcorporaties. U kunt dit (tegen betaling) opvragen bij de afdeling burgerzaken van uw gemeente. Op dit uittreksel moeten staan:
    • de datum vanaf wanneer u op uw huidige adres woont;
    • alle overige personen die op het adres ingeschreven staan.
  2. Recente inkomensverklaring (ook van uw evt. partner en óók van evt. andere inwoners)
    U kunt deze online met uw DigiD of telefonisch aanvragen bij de Belastingdienst.
  3. Formulier verklaring kandidaat/verhuurdersverklaring. Deze kunt u opvragen bij WormerWonen. Het deel “Verhuurdersverklaring” moet uw huidige verhuurder invullen (als deze anders is dan WormerWonen).

LET OP: Als de woningruil akkoord is, bent u verplicht een inschrijving van WoningNet te hebben. Dit is nodig om het huurcontract te ondertekenen. Heeft u deze nog niet? Maak deze dan nog op tijd aan.