Ga naar de inhoud
Een woning om te ruilen

Wilt u graag van woning ruilen met iemand anders? Dat kan. Als u allebei aan de voorwaarden voldoet. Op deze pagina leest u meer over de voorwaarden en hoe u woningruil aanvraagt. Door op de rode knop hieronder te drukken 'Formulier woningruil' kunt u het formulier invullen waarmee u zelf een advertentie voor woningruil op onze website kunt plaatsen. Graag willen wij u ook attenderen op de website www.ruilmijnwoning.nl waar u een geschikte ruil kandidaat kunt zoeken.

Het aanvragen van woningruil en de voorwaarden

Heeft u iemand gevonden die met u van woning wil ruilen? Indien u al een geschikte kandidaat heeft gevonden dient u een verzoek in bij WormerWonen voor een woningruil.

De informatiebrochure incl. woningruil aanvraag kunt u hier direct downloaden. Download het aanvraagformulier woningruil

Uw aanvraag is pas definitief nadat u  € 41,- betaalt. Ook moeten we deze documenten hebben ontvangen:

 1. Een uittreksel uit de Basisregistratie personen
  U kunt dit uittreksel ophalen bij uw gemeente. Het uittreksel gaat over uw huidige woonsituatie.
   
 2. Een inkomensverklaring
  U kunt de inkomensverklaring krijgen van de Belastingdienst via het telefoonnummer 0800 05 43 of op de site van de Belastingdienst met uw digid.
   
 3. Een kopie van de laatste jaaropgave
  Alle inwonende gezinsleden sturen dit op. U heeft uw jaaropgave gekregen van uw werkgever.
   
 4. Kopieën van de laatste 3 salarisstroken
  Alle inwonende gezinsleden sturen dit op. U heeft uw salarisstroken gekregen van uw werkgever.
   
 5. Eventueel: een huurder/verhuurdersverklaring
  Huurt u nu geen woning bij ons maar bij een andere verhuurder? Dan levert u ook een huurder/verhuurdersverklaring in. De verhuurder (bijvoorbeeld wooncorporatie) kan u deze huurder/verhuurdersverklaring geven.