Ga naar de inhoud

Begin van deze maand zijn we gestart met de verduurzamingswerkzaamheden in de eerste flat (10-200) in de Koningsvarenstraat. Hierbij worden de radiatoren van de woningen vervangen en worden de gevels achter de nieuwe convectoren gelijk geïsoleerd, er komen ook nieuwe leidingen en nieuwe warmtemeters. Dat alles zorgt er ook voor dat de warmte in de woningen straks beter naar behoefte in te stellen is. 

Op het dak van de flat komen straks warmtepompen, die aangesloten worden op het collectieve systeem. Deze warmtepompen leveren dan mogelijk tot 80% van de warmte voor de woningen. Alleen op hele koude dagen kan het nodig zijn om extra te verwarmen met gasinstallatie, die dan ook gewoon blijft werken. Door de werkzaamheden, bereiden de woningen ook voor op de toekomst. Het gasverbruik gaat omlaag. Daardoor zijn bewoners minder afhankelijk van een onvoorspelbare gasprijs en dat biedt meer zekerheid. Bovendien dragen we daarmee ons steentje bij aan een beter klimaat.

De werkzaamheden in de eerste flat worden door M&O Techniek, per strang (van boven naar beneden), uitgevoerd en zijn naar verwachting in augustus 2024 klaar. Daarna starten de werkzaamheden in de tweede flat. 

Kijk ook op onze projectpagina voor meer informatie over De Versnelling.