Ga naar de inhoud

PERSBERICHT

Wormerveer, donderdag 19 oktober 2023

Gistermiddag vond de feestelijke onthulling plaats van de naam van de woontoren naast de hoofdingang van de Amandelbloesem. ‘'t Vinkenest’ prijkt nu boven de entree van de woontoren. Wethouder René Tuijn en Jan Piet van de bewonerscommissie onthulden de naam.

Van de bewoners van deze woontoren kreeg WormerWonen vorig jaar de vraag of boven de entree van het gebouw een gevelbord kon worden geplaatst, net als bij woontoren ‘Florissant’, die in het voorjaar van 2022 werd opgeleverd. Een naam maakt de woontoren voor bezoekers ook makkelijker te vinden. WormerWonen vond dit een leuk idee en is hiermee samen met haar partners van de Amandelbloesem aan de slag gegaan. Cécile Engelsma, hoofd Wonen bij WormerWonen, vertelt: “nu de Amandelbloesem 3 ingangen heeft, was het voor bezoekers niet altijd duidelijk waar men moest zijn. Nu de woontoren pal naast de hoofdentree een eigen naam heeft, is het makkelijker om je weg in de Amandelbloesem te vinden. Daarnaast klinkt "t Vinkenest’ ook gewoon gezelliger dan “de woontoren” en doet het daarmee meer recht aan haar bewoners.’

Het woongebouw dankt zijn naam aan het oorspronkelijke dienstencentrum ''t Vinkennest’ dat eerst op deze plek stond. Uit een enquête kwam naar voren dat veruit de meeste bewoners deze naam dan ook het meest passend vonden. Wethouder René Tuijn; “Deze naam straalt ook uit waar de Amandelbloesem voor staat: het warme “nest”  waar de bewoners prettig, betaalbaar en in verbinding met elkaar wonen, mede dankzij gemeenschappelijke voorzieningen binnenshuis.” Zowel oudere bewoners als jongeren met een zorgvraag kunnen in het restaurant van de naastgelegen Amandelbloesem deelnemen aan activiteiten georganiseerd door vereniging ‘De Bloesem’. De bewoners van woontoren ‘'t Vinkenest’ kunnen binnendoor van hun woning naar het restaurant en de gemeenschappelijke voorzieningen zoals een kapper, pedicure en wasserette.

V.l.n.r. achteraan Cécile Engelsma hoofd Wonen WormerWonen, Paul Schaper voorzitter bewonerscommissie, René Tuijn Wijkwethouder, Jan Piet oud-voorzitter bewonerscommissie. V.l.n.r. vooraan Jaap Andrea van vereniging De Bloesem en John van Nimwegen directeur-bestuurder van WormerWonen.