Ga naar de inhoud

Net als voorgaande jaren heeft WormerWonen ook dit jaar weer een infographic laten maken over de belangrijkste feiten uit het jaarverslag. 2022 was in alle opzichten een uitdagend jaar; crisis op crisis volgde. Maar 2022 heeft ook veel mooie dingen gebracht en dat zie je in deze reeks illustraties terug. Elke week zullen we één van de belangrijkste onderwerpen uit het jaarverslag onder de loep nemen.

Onze woningen:

WormerWonen heeft de doelstelling om in een periode van 5 jaar (2020 – 2025) 500 nieuwe woningen te bouwen. Deze illustratie laat zien dat we vorig jaar 73 woningen hebben opgeleverd met de bouw van wooncomplex De Halm en de woontoren Florissant. Hier tellen we 92 nieuwe woningen in 2021 en 18 nieuwe woningen in 2020 bij op. Dat brengt ons op een tussenstand van 183 woningen. Momenteel zijn er nog 47 woningen voor WormerWonen in aanbouw en voor 4 lopende projecten zijn er nog bijna 400 woningen in voorbereiding.

Naast het bouwen van meer woningen, is het voor WormerWonen ook belangrijk dat onze woningen betaalbaar blijven voor mensen met een kleinere beurs. In vergelijking met andere woningcorporaties in de metropool regio Amsterdam heeft WormerWonen de laagste huurprijzen. Dit zegt overigens niets over de kwaliteit van de woningen. WormerWonen streeft met haar woningen altijd naar een veilige en schone woonomgeving voor huurders. Volgens onderzoek van het KWH wordt de woonkwaliteit van de woningen van WormerWonen bevestigd met een 7,6. Vergeleken met het landelijk gemiddelde 7,4, kunnen we stellen dat de woningen van WormerWonen van goede kwaliteit zijn en dat huurders er met plezier wonen.

Of je ergens met plezier woont, kan ook beïnvloed worden door je buren. In 2022 hebben 36 huurders buurtbemiddeling ingeschakeld bij BeterBuren. Bijna driekwart van deze meldingen is opgelost.

Jaarverslag WormerWonen onze woningen