Ga naar de inhoud

Afgelopen zaterdag vond het eerste G1000 Burgerberaad plaats. In de sporthal in Wormer werden zo’n 330 inwoners van Zaanstreek-Waterland welkom geheten. Ook John van Nimwegen was namens WormerWonen aanwezig om met hen in gesprek te gaan over het woningvraagstuk: ‘Hoe ziet wonen in Zaanstreek-Waterland er in de toekomst uit?’.  

Na een ochtend met uiteenlopende gesprekken, bleek dat er veel verschillende behoeften zijn op het gebied van wonen. De deelnemers konden zelf kiezen welke thema's en onderwerpen ze verder wilden uitwerken. Dit waren de 10 belangrijkste: 

  1. Doorstroming 
  2. Betaalbaar 
  3. Regelgeving 
  4. Diversiteit 
  5. Bouwen en duurzaamheid 
  6. Collectiviteit 
  7. Jongeren
  8. Flexibiliteit
  9. Betrokkenheid 
  10. Groen en leefbaarheid 

Voor elk van de thema's werd in werkgroepen een voorstel tot actie geschreven, waar aan het eind van de dag op is gestemd om te kijken welke voorstellen het meest belangrijk werden gevonden. De tien uitgekozen voorstellen worden in de aankomende periode door de deelnemers met hulp van deskundigen verder uitgewerkt. Op 1 juli komen de deelnemers weer samen tijdens een Burgerberaad en worden de uitgewerkte voorstellen gepresenteerd en wordt er besloten welke voorstellen in het Burgerakkoord worden opgenomen. Alle voorstellen met meer dan 50% van de stemmen worden opgenomen in het Burgerakkoord. Dit burgerakkoord wordt vervolgens op 1 juli aangeboden aan alle partners van de G1000Wonen Zaanstreek-Waterland. 

Bekijk ook de video van NH Nieuws: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/317003/bewoners-willen-zelf-met-oplossing-woontekort-komen-tijdens-burgertop-in-wormer  

Lees ook dit artikel van Noord-Hollands Dagblad met interviews met deelnemers: https://g1000zaanstreekwaterland.nl/het-noordhollands-dagblad-interviewde-alvast-4-deelnemers/  

Meer informatie: G1000ZaanstreekWaterland.nl