Ga naar de inhoud
Duurzaam wonen: zonnepanelen bij WormerWonen

Onderhoud

Appartementen en eengezinswoningen: plaatsen van zonnepanelen

WormerWonen biedt huurders een duurzame en voordelige energieoplossing aan met zonnepanelen. Door middel van de zonnepanelen kunt u zelf zonne-energie opwekken, waardoor u niet alleen bijdraagt aan een beter milieu, maar óók bespaart op de energierekening.  

WormerWonen werkt continu aan de verduurzaming van haar woningen. Dit doen we onder andere door ruim 300 woningen versneld van het gas af te halen. Lees hierover meer op de projectpagina De Versnelling 

Daarnaast bieden wij huurders een duurzame en voordelige energieoplossing aan met zonnepanelen. Door middel van de zonnepanelen kunt u zelf zonne-energie opwekken, waardoor u niet alleen bijdraagt aan een beter milieu, maar óók bespaart op de energierekening.  

 

Zonnepanelen

Zonnepanelen hebben de volgende voordelen: 

  • Lagere energiekosten: zonnepanelen stellen huurders in staat om zelf elektriciteit op te wekken, waardoor de energierekening aanzienlijk kan dalen. 
  • Duurzaamheid: door het opwekken van zonne-energie via zonnepanelen, dragen huurders bij aan een beter milieu. 

Op dit moment heeft WormerWonen al ruim 5.000 zonnepanelen geplaatst. Bekijk dit overzicht om te zien welke complexen van WormerWonen al zonnepanelen hebben. 

We kunnen niet al onze woningen tegelijk van zonnepanelen voorzien. Woningen die op korte termijn in aanmerking komen voor zonnepanelen, ontvangen van WormerWonen een persoonlijk aanbod. Hierin staat hoeveel zonnepanelen er kunnen worden geplaatst, wat de verwachte opbrengst is en wat het effect daarvan is voor uw portemonnee.  

Om tot dit aanbod te kunnen komen, onderzoekt de firma Sunforce eerst of het dak van uw woning en uw meterkast geschikt zijn om zonnepanelen op aan te sluiten.  

 

Planning plaatsing zonnepanelen in 2024: 

Ook dit jaar worden er op veel woningen van WormerWonen zonnepanelen geïnstalleerd. De onderstaande complexen krijgen in 2024 zonnepanelen: 

  • De Herkulis 1 t/m 12 (12 appartementen) 
  • Faunastraat 15 t/m 67 (16 eengezinswoningen) 
  • Faunastraat 117 t/m 121C (12 appartementen) 
  • Wezenland, diverse 1, 5 t/m 9, ... 132 (32 eengezinswoningen) 
  • Haremakers 35 t/m 61 en Wezenland 202 en 204 (7 eengezinswoningen) 
  • Kerkuilplantsoen 1/18, Schepelplantsoen 1/18, Veerschuitplantsoen 1/18 (54 eengezinswoningen) 

 

Zonnepanelen aanvragen? 
Wilt u ook zonnepanelen? Als uw adres in bovenstaand rijtje voorkomt, worden er in 2024 zonnepanelen aangesloten op uw woning. Staat uw adres er niet tussen? Niet alle woningen van WormerWonen komen in aanmerking voor zonnepanelen. Soms is de woning niet geschikt. U kunt bij WormerWonen natuurlijk wel altijd kenbaar maken dat u hier interesse in heeft. U kunt dit doen via onderstaand formulier. WormerWonen onderzoekt dan of het mogelijk is om dit te realiseren. 

Heeft u vanuit WormerWonen al een aanbod ontvangen voor zonnepanelen? 
U ontvangt een aanvullende huurovereenkomst die u kunt ondertekenen. Nadat WormerWonen de aanvullende huurovereenkomst getekend van u retour heeft ontvangen, krijgt u vanzelf bericht over de werkzaamheden en de planning.  

 

Benieuwd naar ervaringen van huurders die u voor gingen? 
Lees dan het interview met Marijke Veenland, woonachtig aan de Fortuinstraat in Jisp. 

Heeft u vragen over zonnepanelen?
Lees dan eerst het veel gestelde vragen overzicht. Staat uw vraag inclusief antwoord er niet tussen? Vul dan dit contactformulier in, zodat wij uw vraag alsnog kunnen beantwoorden.

 

Bewonersbrieven

Details

Aantal woningen 393