Ga naar de inhoud
Zaankwartier

Nieuwbouw

Op het voormalig terrein van meelfabriek Meneba worden 198 nieuwe sociale huurappartementen gebouwd. De grond voor dit bouwproject hebben WormerWonen en Parteon samen aangekocht. Op woensdag 30 november hebben John van Nimwegen namens WormerWonen en Harry Platte namens Parteon hun handtekening gezet. Op de plek van de voormalige meelfabriek worden drie woongebouwen gerealiseerd. Eén woontoren en twee galerijgebouwen. De woningen bestaan voor 25% uit tweekamerappartementen en voor de overige 75% uit driekamerappartementen. 

Het oude fabrieksterrein wordt in de komende jaren omgetoverd tot een nieuwe, inspirerende woonwijk waar wonen, werken en genieten samenkomen. De locatie is waanzinnig; direct gelegen aan de Zaan en met uitzicht op de natuur. Steden als Alkmaar, Zaandam en Amsterdam zijn met de auto of het openbaar vervoer binnen een half uurtje bereikbaar. De nieuwe woonwijk krijgt een industrieel karakter. Belangrijke monumentale gebouwen uit de Zaanse geschiedenis blijven behouden en krijgen een nieuwe bestemming. 

 

Planning nieuwbouw Zaankwartier

Van de 198 sociale huurappartementen zijn 39 woningen van WormerWonen. Deze komen in het meest rechtse blok op de foto. De overige 159 woningen zijn van Parteon. De sloopwerkzaamheden zijn gestart. Over de verdere uitvoering is nog niets bekend.

 

Meer weten over het project? 

In de nieuwe woonwijk ‘Zaankwartier’ worden in totaal ongeveer 680 gevarieerde woningen gebouwd. Ook komen er commerciële ruimten en een hotel. Dit is een ontwikkeling van Coöperatie De Vlyt UA, een samenwerking tussen Van Wijnen, Waterland Real Estate en Mecanoo. Van de ongeveer 680 woningen zullen 198 woningen sociale huurwoningen worden. Deze woningen worden door WormerWonen en Parteon gerealiseerd. Voor meer informatie kijkt u op www.zaankwartier.nl.  

 

Details

Aantal woningen 39
Status in voorbereiding