Ga naar de inhoud

PERSBERICHT

Wormerveer, dinsdag 16 mei 2023

Woningcorporatie WormerWonen schenkt een jonge Koningslinde boom aan het Wilhelminapark in Wormerveer. Dit in verband met het kappen van een zieke boom op het terrein van het wooncomplex aan de Zaanweg. Op vrijdag 12 mei, tijdens het feest ter ere van het 125-jarig jubileum van het Wilhelminapark, werd de boom door Jansen Hoveniers geplant.

De 60-jaar oude zilveresdoorn op het terrein van het wooncomplex aan de Zaanweg is ziek en moet gekapt worden. De zieke boom brengt risico’s met zich mee voor de omgeving. De boom wordt aangetast door zwammen, waardoor de kern van de boom langzaam wegrot. Hierdoor kan de boom omvallen wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. “Het terrein achter het woongebouw is  geen geschikte plek voor het terug planten van een jonge Koningslinde. Het Wilhelminapark is dat wel. Ontzettend mooi dat WormerWonen op deze manier kan bijdragen aan behoud van flora en fauna in Wormerveer zodat een breed publiek ervan kan genieten,” aldus directeur-bestuurder John van Nimwegen. Daarom schenkt WormerWonen een nieuwe, gezonde boom aan het Wilhelminapark in Wormerveer.

125-jarig jubileum Wilhelminapark
Het Wilhelminapark viert op deze dag ook haar 125-jarig bestaan. Het Wilhelminapark in Wormerveer is een van de weinige private parken in Nederland en wordt sinds de oprichting in 1898 beheerd door de Vereniging Wilhelminapark Wormerveer. In het Wilhelminapark is een uitgebreid scala bomen, planten en struiken te vinden en er is veel belangstelling voor het park uit de vogelwereld. Het park wordt door veel vogels bezocht om te nestelen, broeden of overwinteren. Daarnaast is er in het park een volière met onder andere grasparkieten, zebravinken, goudfazanten en dwergpapegaaien en een duiventil met duiven en lopen er in het park kippen en eenden rond.