Ga naar de inhoud

WormerWonen viert dit jaar haar 110-jarig bestaan! Op 23 februari 1912 vond de oprichtingsvergadering van “Bouwvereniging Wormer” plaats. Aan het einde van dat jaar werden de eerste woningen gebouwd aan de Eendrachtstraat.

Een stukje geschiedenis
De eerste 29 woningen werden gebouwd aan de Eendrachtstraat in Wormer. Pas na de tweede wereld oorlog groeit het bezit van de bouwvereniging van 86 woningen naar bijna 500 woningen in 20 jaar tijd. Inmiddels heeft WormerWonen op dit moment ruim 2.100 woningen in Wormerland, Zaanstad en Oostzaan.

Op ons kantoor is het vandaag feest met een stukje taart voor alle medewerkers, maar John van Nimwegen, Directeur-Bestuurder, realiseert zich maar al te goed dat het niet allemaal alleen maar feest is. De woningnood is hoog, woonlasten rijzen de pan uit door de stijgende gas- en energieprijzen en behoud van een goed leefmilieu vraagt ook om aandacht. Dit kan het woonplezier voor sommige huurders flink bederven. Daar zijn wij ons zeer van bewust. Daarom willen wij ook onze huurders extra in het zonnetje zetten. Woningcorporaties spelen al meer dan honderd jaar een belangrijke rol in goeie en sociale huisvesting in Nederland. Dat moet vooral zo blijven. Op naar de volgende 110 jaar!

Voor onze huurders
Voor alle huurders heeft WormerWonen iets leuks in petto. Het voorjaar komt er weer aan en daarom wil WormerWonen samen met haar huurders de bloemetjes buitenzetten. Alle huurders zijn welkom om vanaf maandag 28 februari tussen 10.00 en 12.00 uur een pakket bloembollen op te halen voor in de tuin of op het balkon.