Let op! Er is een nieuwe babbeltruc in omloop waarmee oplichters bij u langskomen met het excuus dat zij een controle moeten uitvoeren op rookmelders. Een babbeltruc is een manier waarmee oplichters of criminelen met een smoes uw huis proberen binnen te dringen. Vaak komen ze heel overtuigend, aardig en betrouwbaar over, maar trap er niet in! Doe de deur niet open en bel meteen 1-1-2!

Per 1 juli is het verplicht om op elke verdieping van uw woning een rookmelder te hebben hangen. Criminelen gebruiken deze gelegenheid om bij mensen binnen te komen. Met een zelfgemaakte identiteitskaart doen ze zich voor als controleur, maar tijdens de controle worden geld en waardevolle spullen buitgemaakt. Let op, want de gemeente, politie of brandweer komen niet bij u langs om te controleren of u in het bezit bent van rookmelders. 

Bij huurders van WormerWonen worden de rookmelders geïnstalleerd door Stam Elektrotechniek. Als zij bij u langs komen voor het installeren of controleren van rookmelders wordt er van te voren een afspraak met u gemaakt. Laat dus nooit zomaar iemand binnen! 

Neem bij twijfel altijd eerst contact met ons op!

news-image_2655