Ga naar de inhoud

Woningcorporaties hebben een Raad van Commissarissen (RvC). Zo ook WormerWonen. In januari begon Roel als nieuw lid bij de RvC. Vanaf 1 september is hij voorzitter. Roel stelt zich heel graag aan u voor. Hiertoe werd hij geïnterviewd door September, medewerker communicatie bij WormerWonen.

Hoi Roel! Leuk om elkaar zo even te spreken. Kun je wat vertellen over wie je bent?
Ik ben Roel Woudstra en samen met Elise en onze zoons Fedde en Tieme wonen wij in Neck. Zoals je hoort zijn dat Friese namen, daar liggen ook mijn roots, maar dat hoor je misschien ook al aan mijn achternaam. Elise is een echte Zaankanter. En ik hou wel van de Zaanse mentaliteit, dus ik voel me hier thuis.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben verantwoordelijk voor Buurkracht, een stichting die buren helpt samen hun buurt mooier en duurzamer te maken. Ook zit ik als vrijwilliger in het landelijk bestuur van de Energiebank. Dit is net als de Voedselbank een organisatie die zich inzet voor mensen van wie de energiekosten te hoog zijn. De Energiebank helpt dan met energiebesparing.

Daarnaast ben ik vrijwilliger bij de lokale voetbalclub DZS waar ik Tiemes team train. Zelf ben ik ook sportief. Ik voetbal, tennis, en mountainbike graag in het Twiske.

Een druk leven, en nu ook nog voorzitter van de RvC van WormerWonen!
Zeker, ik wil naast mijn werk mij ook maatschappelijk inzetten en hield mijn ogen open voor een toezichthoudende rol in de omgeving. Dus toen de rol van RvC-lid bij WormerWonen voorbijkwam, ben ik daarop ingegaan... lees hier verder.