Ga naar de inhoud
De keukenregeling

De keukenregeling 

Is uw keuken nodig aan vervanging toe? Of is uw keukenblok ouder dan 10 jaar en u wilt graag een nieuwe keuken plaatsen? Om in aanmerking te komen voor de keukenregeling komt onze wijkwoonconsulent(e) bij u langs om de keuken te beoordelen. Is uw keuken aan vervanging toe en wordt uw woning niet op korte termijn gesloopt dan kunt u kiezen uit 3 opties:

  1. Wij plaatsen een nieuwe keuken (hetzelfde standaardmodel) in dezelfde opstelling terug. Dit kost u niets.
  2. U laat een nieuwe keuken uit de Keller Projectlijn plaatsen. Bouwcenter Floris (Noorderveld, Wormerveer) levert keukens uit de Keller Projectlijn. U krijgt een tegemoetkoming in de kosten van maximaal € 1.200,- van ons. De rest van de kosten betaalt u zelf.
  3. U laat een andere keuken plaatsen. U mag zelf kiezen welke keuken en bij welk bedrijf. U krijgt dan een tegemoetkoming in de kosten van maximaal  € 600,- van ons. 

Keukens die nog niet zijn afgekeurd

Is uw keuken 10 jaar of ouder en nog niet aan vervangen toe maar u wil wel graag zelf een nieuwe keuken plaatsen,  dan wordt de hoogte van de uitkering van de tegemoetkoming aangepast.

Wij gaan ervan uit dat onze standaard keuken 20 jaar meegaat. Is uw keuken bijvoorbeeld 10 jaar oud? Dan ontvangt u maximaal de helft van de maximale tegemoetkoming in de kosten. Dus maximaal € 600,- voor een keuken uit de Keller Projectlijn en maximaal € 300,- voor een andere keuken. Want uw keuken kon nog 10 jaar mee.

De keukenregeling geldt niet voor het (over)plaatsen van bestaande keukens die bijvoorbeeld uit een andere woning afkomstig zijn.

 

 

Wilt u meer informatie over de keukenregeling?

Neemt u contact op met onze afdeling Wonen: (075) 642 64 21. Zij kunnen u alles vertellen over de keukenregeling. Ook kunnen zij samen met u kijken naar uw mogelijkheden om een nieuwe keuken te laten plaatsen.