De Halm Noordeinde

Nieuwbouw

Appartement

Het nieuwbouw appartementencomplex De Halm, gelegen in Wormerveer Noord, bestaat uit 29 sociale huurappartementen. Het woongebouw is vernoemd naar het voormalig zaadpakhuis dat hier heeft gestaan. Het nieuwe wooncomplex ligt in een kindvriendelijke buurt et relatief veel gezinnen. Verder is het een betrekkelijk rustige buurt gekeken naar de bevolkingsdichtheid. Direct tegenover De Halm ligt de nieuwe basisschool Toermalijn.

Voortgang van de bouw

Op woensdag 6 april bereikte de bouw van nieuwbouwcomplex 'De Halm' in Wormerveer het hoogste punt. Bouwbedrijf HSB en WormerWonen kwamen bij elkaar om deze mijlpaal samen te vieren. De mijlpaal van het hoogste punt werd gebruikt om de bouwvakkers in het zonnetje te zetten voor hun harde werk. Er was een snackwagen geregeld om de bouwvakkers te trakteren op een lekkere snack, maar ook de directie genoot van een patatje!

Ontwikkeling 'De Halm'

De bouw van ‘De Halm’ is ontzettend snel gegaan. Vorig jaar, op vrijdag 5 maart 2021, ondertekenden WormerWonen, toenmalig Wethouder Mutluer, BPD en HSB Bouw BV de koopovereenkomst en aannemersovereenkomst voor de bouw van 29 sociale huurappartementen in voormalig pakhuis De Halm aan het Noordeinde. Op 19 maart 2021 is bouwbedrijf HSB begonnen met heien. Via een holle stalen buis (met een scherp puntje) wordt er tot 22 meter diep beton gestort. Er zullen in totaal 123 palen de grond in gaan in de komende maanden. Na de zomervakantie van '21 is er begonnen met de ruwbouw en dit is voorspoedig verlopen. Nu, een jaar later, staat er ondanks het coronavirus een prachtig woongebouw. Momenteel wordt nog gewerkt aan de binnen indeling, afwerking en het woonrijp maken. Naar verwachting zal dit na de zomervakantie zijn afgerond.

Oplevering

De woningen zullen naar verwachting in het najaar van 2022 worden opgeleverd en vlak daarna op WoningNet worden geadverteerd. Dit zal naar verwachting in september zijn. Wilt u tegen die tijd reageren, dan dient u te beschikken over een inschrijving bij WoningNet. Zodra er meer informatie over nieuwbouwproject De Halm Noordeinde bekend is, zal de informatie op deze pagina worden gecommuniceerd. 

 

Project documenten

Plattegronden De Halm 1 - 29
Brochure De Halm 1 - 29

 

Details

Aantal woningen 29
Status In uitvoering
project-image_1962
project-image_2440
project-image_2439
project-image_2606
project-image_2618
project-image_2619
project-image_2632
project-image_2645