De Halm Noordeinde

Nieuwbouw

Appartement

Het nieuwbouw appartementencomplex De Halm, gelegen in Wormerveer Noord, bestaat uit 29 sociale huurappartementen. Het woongebouw is vernoemd naar het voormalig zaadpakhuis dat hier heeft gestaan. Het nieuwe wooncomplex ligt in een kindvriendelijke buurt met relatief veel gezinnen. Verder is het een betrekkelijk rustige buurt gekeken naar de bevolkingsdichtheid. Direct tegenover De Halm ligt de nieuwe basisschool Toermalijn.

 

Oplevering de Halm 

Op vrijdag 9 september werd het woongebouw De Halm aan het Noordeinde in Wormerveer opgeleverd. Het appartementencomplex bestaat uit 29 betaalbare en gasloze sociale huurappartementen. Wethouder Harrie van der Laan opende het gebouw na een toespraak van directeur-bestuurder John van Nimwegen die stelde dat 'de woningnood zo hoog is opgelopen dat we de daad nu voor het woord moeten plaatsen'. 'Er moeten knopen doorgehakt worden over locaties, kosten en vergunningen' sprak hij. Wethouder van de Laan nam vervolgens de bijl ter hand en voegde de daad bij het woord door letterlijk een knoop door te hakken.

De bouw van woongebouw De Halm heeft ongeveer 1,5 jaar geduurd. De korte doorlooptijd was mogelijk door een goede samenwerking tussen betrokken partijen. De belangstelling voor de Halm onder woningzoekenden was groot. Op 1 woning kwamen maar liefst 613 reacties binnen bij adverteren. Naar verwachting zijn alle appartementen in oktober verhuurd. De Halm biedt woonruimte aan mensen van diverse leeftijden.

 

Huurprijzen en servicekosten appartementen De Halm 1 - 29

De netto huurprijzen zijn zo bepaald dat ook één- en tweepersoonshuishoudens met recht op huurtoeslag de woningen kunnen huren.

De netto huurprijs is € 633,25 voor alle woningen.

U betaalt daarnaast ook voor de kosten van enkele voorzieningen die bij de woning horen, de zogenaamde servicekosten. Netto huurprijs en servicekosten bij elkaar opgeteld, maakt de bruto huurprijs, die u maandelijks betaalt. Het gebouw heeft op het dak zonnepanelen voor individuele en collectieve elektravoorziening, plus warmtepompen voor warmtelevering. U betaalt als bewoner kosten voor de individuele zonnepanelen, geleverde warmte, meterkosten en -opnamen, boilerhuur en administratie.

In de servicekosten zitten componenten die normaal tot de individuele kosten horen, bijvoorbeeld de kosten voor warmte. Deze kosten zijn voor de bewoners van de De Halm aanzienlijk lager dan voor een gemiddeld huishouden. Dankzij de vijf zonnepanelen op het dak besparen bewoners daarnaast op het elektragebruik in de woning.
De netto huurprijs en servicekosten bij elkaar opgeteld, maken de bruto huurprijs die u maandelijks betaalt. Afhankelijk van uw inkomen kunt u in aanmerking komen voor huurtoeslag. Gaat u voor informatie en een proefberekening naar www.toeslagen.nl.

 

De servicekosten bestaan uit de volgende onderdelen en prijzen:

Rioolfonds € 0,69
Glasverzekering € 1,50
Huismeester € 10,00
Elektra algemene ruimten (CVZ) € 10,00
Schoonmaak € 15,00
Warmte/ energie (stookkosten) € 50,00
Boilerhuur € 8,88
Meterkosten/opnamen € 3,32
Zonnepanelen € 20,00
Subtotaal € 119,39
Administratiekosten € 5,97


Totaal

€ 125,36

 

Project documenten

Brochure De Halm 1 - 29
Plattegronden De Halm 1 - 29
Gevelschema voorrang De Halm 1 - 29

 

Details

Aantal woningen 29
Status Opgeleverd
project-image_1962
project-image_2440
project-image_2439
project-image_2606
project-image_2618
project-image_2619
project-image_2632
project-image_2645
project-image_2691
project-image_2692
project-image_2705
project-image_2710