De Amandelbloesem

Nieuwbouw

Seniorenwoningen

Oplevering 1 april 2022

De nieuwe woontoren werd op 1 april 2022 opgeleverd. Ook werd de naam van het woongebouw bekendgemaakt. ‘Florissant’ is de naam van het nieuwste woongebouw van WormerWonen. 

Waar voorheen de recreatieruimte ’t Vinkenest stond, is inmiddels een modern appartementencomplex voor senioren verrezen met 42 driekamerappartementen en 2 tweekamerappartementen. In het begin van 2022 is de laatste hand gelegd aan de inrichting van het complex en het buitenterrein. De meeste appartementen zijn ca. 70 m2 groot en hebben allemaal een eigen balkon. In de onderbouw van het complex is een gemeenschappelijke ruimte voor het stallen van fietsen en scootmobielen. De plattegronden van de woningen kunt hieronder vinden.

Ontwikkeling De Amandelbloesem

In november 2015 heeft WormerWonen het wooncomplex De Amandelbloesem in Wormerveer overgenomen van wooncorporatie ZVH. Direct is begonnen met een grootscheepse renovatie en is de woontoren op de hoek met de Lijsterstraat volledig omgebouwd tot een modern woongebouw met 35 zelfstandige sociale huur-appartementen. Hiernaast zijn er nog 55 appartementen verdeeld over de begane grond en eerste verdieping in de vleugels van het gebouw. Met de realisatie van de 44 nieuwbouwappartementen is de Amandelbloesem voltooid tot 134 appartementen voor 55-plussers die zelfstandig willen blijven wonen, maar wel met de veiligheid van een woongebouw voor senioren en met aanspraak aan elkaar. De appartementen hebben elk een eigen voordeur, keuken, sanitair en privé buitenruimte (balkon). Daarnaast is er rondom het gebouw een fijne buitenruimte die door WormerWonen onderhouden wordt en is er volop parkeerruimte op eigen terrein. Al met al een prachtig geheel waar altijd wat te doen is. 

Florissant
Het gebouw dankt zijn naam aan oud-bewoner Floris Kluit. Het was daarom dat zijn zoon Fred Kluit samen met wethouder Groothuismink de naam onthulde.

Floris Kluit was gedurende de renovatie van de eerste fase door WormerWonen, een tijd de enige bewoner in de Amandelbloesem. Hij heeft daarmee als het ware het hart van het gebouw kloppende gehouden. Floris, die in 2020 is overleden, wordt door alle betrokkenen bij de Amandelbloesem gemist. De naam Florissant is een hommage aan zijn persoon. Floris was altijd optimistisch en had voor iedereen een goed woordje; een warme persoonlijkheid, altijd vrolijk en vriendelijk. Zoals Floris was, wil de Amandelbloesem zijn: een wooncomplex waar bewoners samen floreren. De naam Florissant heeft hiermee een symbolische betekenis.

 

Belangstelling voor De Amandelbloesem?
Per september 2021 is de inschrijving en de kandidatenlijst voor de appartementen in De Amandelbloesem gesloten. Gegadigden hebben onlangs bericht ontvangen van de Zorgcirkel. De woningen worden sinds de eerste week van april verhuurd.

 

Huurprijzen Vinkenstraat 182 t/m 260

De netto huurprijs is € 633,24 voor alle woningen.

Servicekosten
U betaalt daarnaast ook voor de kosten van enkele voorzieningen die bij de woning horen, de zogenaamde servicekosten. Netto huurprijs en servicekosten bij elkaar opgeteld, maakt de bruto huurprijs, die u maandelijks betaalt.

Het gebouw heeft op het dak zonnepanelen voor individuele en collectieve elektravoorziening, plus warmtepompen voor warmtelevering. U betaalt als bewoner kosten voor de individuele zonnepanelen, geleverde warmte, meterkosten en -opnamen, boilerhuur en administratie.

De servicekosten bestaan uit de volgende onderdelen en prijzen:

Rioolontstopping € 0,69
Glasverzekering € 1,50
Huismeester € 11,00
Elektra algemene ruimten (CVZ) € 10,00
Schoonmaak € 14,23
Tuinfonds € 7,70
Warmte/energie boilerhuur € 58,70
Zonnepanelen € 28,00 (7 zonnepanelen per woning, de opbrengst wordt geleverd op de elektrameter van de woning)
Administratiekosten servicekosten € 6,59


Totaal

€ 138,41

 

In de servicekosten zitten componenten die normaal tot de individuele kosten horen, bijvoorbeeld de kosten voor warmte. Deze kosten zijn aanzienlijk lager dan voor een gemiddeld huishouden. Dankzij de zeven zonnepanelen op het dak bespaart u daarnaast op het elektragebruik in de woning.

Afhankelijk van uw inkomen kunt u in aanmerking komen voor huurtoeslag. Gaat u voor informatie en een proefberekening, gaat u naar www.toeslagen.nl.

 

Samenwerkingspartners van WormerWonen in de Amandelbloesem

Stichting MIES

Stichting MIES, voor begeleid wonen voor jong volwassenen met een beperking, huurt een vleugel van het gebouw. Werkzaamheden aan het gebouw, zoals tuinonderhoud, schoonmaken, maar ook dienstverlening aan ouderen, worden als werkervaring mede door de cliënten van MIES uitgevoerd.

De Zorgcirkel

De Zorgcirkel verleent zorg aan bewoners van de zelfstandige seniorenwoningen in De Amandelbloesem.

Vereniging De Bloesem

Vereniging De Bloesem organiseert en/of coördineert met tal van vrijwilligersactiviteiten in de Amandelbloesem.

 

Project documenten

 

Details

Aantal woningen 44
project-image_2487
project-image_1948
project-image_1949
project-image_1950
project-image_1951
project-image_1952
project-image_1954
project-image_1957
project-image_1958
project-image_1959
project-image_2580