De dagen worden weer korter en kouder. De verwarming staat weer aan waardoor de stookkosten zullen oplopen. Voor veel huishoudens kunnen de stookkosten een aanslag zijn op de portemonnee. We denken graag met u mee over hoe u de stookkosten kunt beperken. Komende tijd delen wij een aantal handige tips die u helpen om te besparen op uw energie- en stookkosten.  

Slim stoken 

  • Trek in huis lekkere warme kleren aan en maak het extra gezellig met warme dekentjes op de bank. Want wist u al dat u gemakkelijk op uw stookkosten kunt besparen door de verwarming een graadje lager te zetten dan u gewend bent? Een warme trui heeft hetzelfde effect. 
  • Stook selectief. Hiermee bedoelen we: verwarm alleen de ruimtes die u gebruikt. Zet de verwarming in de ruimten die u niet gebruikt op de vorstbeschermingsstand om te voorkomen dat de radiator bevriest.  
  • Vergeet ook niet de verwarming lager te zetten als u naar bed gaat of niet thuis bent. U kunt de thermostaat dan beter op 15 graden zetten. Hiermee kunt u op jaarbasis al zo’n 260 euro besparen op uw stookkosten. Door slim te stoken kunt u ervoor zorgen dat u minder gas verbruikt.  
  • Breng radiatorfolie aan. Een kleine investering die een groot verschil kan maken! De verwarming straalt namelijk niet alleen warmte uit in de richting van de kamer, maar ook naar de muur. Onnodig warmteverlies wat u gemakkelijk kunt voorkomen door een stuk radiatorfolie aan te brengen op de achterzijde van de radiator. Dit kunt u zelf doen met dubbelzijdig tape of met supermagneten. Door de radiatorfolie kan de verwarming zijn warmte effectiever benutten om de ruimte te verwarmen. Radiatorfolie is te koop bij de bouwmarkt.